3D ékszer tervezés és modellezés

Az ékszergyártás egyik legmodernebb technológiája a 3D modellezés és tervezés. Ez a csodálatos technológia többek között két nagyon fontos dolgot tesz számunkra lehetővé. Bár nem minden ékszer készítés esetén szükséges 3D tervet készíteni, bonyolultabb ékszerkészítéseknél már lényegesen megkönnyíti az aranyműves munkáját és szinte bármilyen egyedi forma létrehozását teszi lehetővé.

Esősorban olyan háromdimenziós méretarányos ékszer látványtervek készíthetőek vele, amelyek megrendelőink számára megkönyítík a megálmodott ékszer elképzelését. Több látószögből megmutatják az ékszert virtuálisan és a drágakövek pontos elhelyezkedését, foglalási típúsát az ékszerben. Még megvalósítás előtt lehetőséget ad változtatásra, korrekcióra.

A másik fontos tulajdonsága a 3D ékszertervező programnak, hogy olyan tárgyak modellezhetőek le vele melyekre előzőleg nem volt vagy csak nagyon komplikált technológiával volt lehetőség. Ezek  lehetnek  akár organikus szobor szerű tárgyak vagy mértani pontosságot igénylő geometrikus formájú tárgyak. Ez a technológia arra is lehetőséget nyújt, hogy eddig nem megolható formák kivitelezésre kerüljenek, vagy például új különleges kőfoglalási módszerek jöjjenek létre.

Miután elkészülnek az ékszertervek, melyek már kivitelezére is alkalmasak, egy 3D nyomtató segítségével valódi tárgyként tudnak megvalósulni. A nyomtató típusától függően különböző anyagokból rétegenként épül fel az ékszerterv mely a folyamat végén kézbevehető vagy akár az ujjra is felhúzható tárgy lesz. Ez még egy lépéssel közelebb viszi a megrendelőt ahhoz, hogy a legtökéletesebb számára megálmodott ékszer jöhessen létre, még a végső megvalósítás előtt kézbe tudja venni és láthatja a méretarányokat élőben is.

 

Végül ez az ékszer modell forma aranyból öntésre kerül precíziós öntés technológiával és a legkiválóbb aranyműves és kőfoglaló szakemberek segítségével elkészül a végleges tárgy. Az aranyműves a nyers öntvényt kidolgozza, felpolírozza, a kőfoglaló pedig belehelyezi a gyémántokat, drágaköveket.

Ha szeretnél egyedi ékszert terveztetni, ékszertervező kollégánk egy személyes konzultáció során megbeszéli közösen a megrendelővel együtt a kívánt ékszer paramétereit. Ha esetleg több terv jöhet szóba akkor egy 3D-s rajz szintén nagy segítség lehet a végleges verzió kiválasztásában. A végleges terv és árajánlat jóváhagyása után már készülhet is a csodás ékszer.